Автор: Калина Андролова за Гласове Следвайте ни в ТелеграмПрограма минимум на управляващите

...
Автор: Калина Андролова за Гласове Следвайте ни в ТелеграмПрограма минимум на управляващите
Коментари Харесай

Татяна Дончева за Гласове: Американците прочистват всички с разсъдък от родната политика. Атаката срещу Радев е за контрол на службите

Автор: Калина Андролова за " Гласове " Следвайте ни в Телеграм

Програма минимум на ръководещите е да си обезпечат шефове на служби, без президентът да подскача, защото го плашат, че ще го отстранят. Така наподобяват ходовете. Това, което Атанас Атанасов изговори за един съветски жител, който събирал документи за българско поданство и прочие, демонстрира, че се пробват да пържат президента точно посредством опасност за националната сигурност, по тази законова опция. Те ще натискат точно в тази посока. Според мен и по тази причина натискат за промени в службите. 

Копринков за какво да го разясняваме? Обяснимо е за какво Радев го пази. Нелицеприятно е, само че е обяснимо. Пази го поради взаимозависимост и безспорна нужда. 

Аз бих попитала президента сподели ли му някой, че Кирил Петков не е с прекъснато канадско поданство преди да го назначиш?! Второ, видя ли му писмената декларация, цялостна с правописни неточности, и какво си намерения, когато я видя?! Трето, трябваше ли един човек, който не знае български език добре, да ни го предлагаш с подобен самоувереност за министър-председател?! И четвърто, смяташ ли, че като кажеш, че се извиняваш и всичко е пито-платено?

Борисов се занимава единствено с един въпрос. Как да избегне включването си в " Магнитски ". Досега никой не е изглеждал в такава степен като мятаща се риба на изсъхнало.

Темата с " Магнитски " е ласото, с което са ги впримчили американците. Но при Пеевски има и друга история. Той беше дълги години фронтмен на съветските стопански ползи. Той е безусловно причастен към банкрута на КТБ и разгрома на Цветан Василев. И освен. Той е причастен към разграбването на имуществото на банката.

Външните сили поставиха неимоверни старания за пречистване на политическия живот в България от всички хора, които просто имат малко разум.

Политическа партия са хора, които не знаят защо става дума. Тези хора не могат. Ситуацията в СОС е част от серията какъв брой Политическа партия не могат! Става дума за неможене. Васил Терзиев е човек, който не знае защо става дума, когато приказваме за ръководство на София. И се пита в задачата: добре, за какво беше належащо този човек да го насилвате, да стартира да упражнява активност, за която няма никакъв хабер?! Защо?

Лявото пространство не може да се сплоти с Българска социалистическа партия в настоящия й тип, тъй като Корнелия Нинова е безспорна спънка. А в Българска социалистическа партия няма запас, който да я в профил. Това устройва сглобката. Ако Корнелия Нинова я нямаше, щяха да я нарисуват.

Русия ще бъде предизвиквана по всевъзможен метод и когато ние прекрачим всички възможни граници по разнообразни способи, ще се чака руснаците да създадат първото деяние.

- Г-жо Дончева, оправданието за сглобката е външен напън да има държавно управление по време на война. Но Борисов, Пеевски и Кирил и Асен като че ли се харесаха.

- Според мен Борисов се занимава единствено с един въпрос. Как да избегне включването си в " Магнитски ". Имало е доста български водещи политици, които са били в положение на взаимозависимост от външни ползи. Било, когато са финансирани в границите на стратегии, на разнообразни интернационалните институции, било когато са хванати по различен метод – с компромати, със полова ориентировка, през корупция и други Но до момента нито един не е изглеждал в такава степен като мятаща се риба на изсъхнало. Както сега Бойко Борисов. Той безусловно е в положение да унищожи партията си и хората в нея, да не приказваме да следва някакви дела, полезности и пр. 

- Но Борисов постоянно е бил по този начин позициониран - евроатлантически. Първите му два кабинета бяха изрично такива, помним емблематични министри и даже президент от същия диаметър. 

- Той тази игра си я играеше, да. Но тук в този момент се вижда рибата на изсъхнало. Мятането на рибата на изсъхнало към този момент не е игра. Това е дефицит на въздух. И тук в тази обща работа е включен Пеевски, който пък се бори да излезе от " Магнитски ". И счита, че в случай че получи поста ръководител на Движение за права и свободи, това ще му помогне да си реши въпроса с " Магнитски ". Което е също смешно. Темата с " Магнитски " е ласото, с което са ги впримчили американците. Но при Пеевски има и друга история. Той беше дълги години фронтмен на съветските стопански ползи. Той е безусловно причастен към банкрута на КТБ и разгрома на Цветан Василев. И освен. Той е причастен към разграбването на имуществото на банката. И там бяха употребявани способи и средства, които са немислими, несънуваеми. Включвам и придобиването на маса медии обратно, които да оказват помощ за прокарването на избрани политически линии. Всичко това е обвързвано с Пеевски. А през днешния ден е почнал да търси хибридната война на руснаците! Тя тази работа беше готова преди повече от 15 години с медиите, които бяха добити от Ирена Кръстева и сина й. И представете си, всичкото това нещо през днешния ден е опаковано в нов станиол и целофан за евроатлантическа багра. 

- Тази мимикрия не може да стане без съдействието на външния фактор. Тоест американо-британският външен фактор е удовлетворен от тази смяна. 

- Да, на външните сили това им е окей, тъй като те се интересуват от България като територия. И популацията им пречи. И тези външни сили поставиха неимоверни старания за пречистване на политическия живот в България от всички хора, без значение към коя политическа мощ принадлежат, които просто имат малко разум. Нищо друго не беше значимо. Важното беше да се почисти всеки човек с малко разум. Не с доста. А всеки даже и с малко разум! И в този момент външните сили си играят на куклен спектакъл с кукли на конци. Отвън попълниха сцената и с тези момчета от Политическа партия. Конците са напълно в ръцете на външния фактор. И нашите хора тук си играят с вярата, че ще реализиран това, което ги интересува – невлизането в " Магнитски ", излизането от " Магнитски ", благоприятни условия за избрани сделчици и прочие Относно това, че Борисов, Пеевски, Кирил и Асен са се харесали, в действителност те играят по нужда. 

- Конфронтацията сред Пеевски и Радев се ускорява. Всички имаме чувството, че болшинството се кани да гласоподава в Народното събрание обвиняване против Радев съгласно член 103 за държавна измяна или нарушаване на Конституцията. Обаче много е мъчно да се потвърди държавна измяна. 

- Аз не знам дали това в действителност им е належащо, да прекратят пълномощията на Радев. Пеевски може да изяснява нещо в медиите, с цел да плаши Генчо с дървено ножче. Да размахва някаква опасност, а дали ще я осъществя или не, е друга работа. Президентът нападна избрани неща, избирането на съдиите в Конституционния съд, измененията в Конституцията, следва и попълване на регулаторите, пази службите. И сглобката желае да предотврати тези офанзиви от страна на президента. Дали импийчмънт е реалистично да бъде реализиран или не, няма значение. Това е метод да бъде притискан президента, да му се размахва някаква сопа пред очите и да му се демонстрира, че в случай че той не си знае мястото, те ще го подложат на импийчмънт. 

- И въпреки всичко има ли реалистична алтернатива за импийчмънт на Радев? Ако ще му повдигат обвиняване, би трябвало да е за държавна измяна, защото Кирил Петков не може да си признае, че е нарушил Конституцията. 

- Ако ние приемем, че търсим една юридическа догадка, която не сме длъжни да подплатим със съответни обстоятелства, това е друго. Дето се вика, твърдим нещо, само че не прилагаме никакви обстоятелства и споделяме, че импийчмънтът на президента е въпрос на парламентарно съответствие. Не е въпрос на обстоятелства, не е въпрос на нарушаване от страна на президента. Каква държавна измяна ще му измислят?! 

- Ако Народното събрание вдигне обвиняване, то отива в Конституциония съд и там 8 от съдиите би трябвало да гласоподават, с цел да мине този импийчмънт. 

- Тук не може всичко да се пресмята като съответствие на квоти, на хора, на гласове. Както и в процедурата на Народното събрание за избор на съмнение, допустимо е да има уместно съответствие, само че когато искаш да го облечеш в процедура по избор на съмнение, би трябвало да се постараеш да извадиш някакви обстоятелства. Защото другояче губиш имиджово. Хората ще си кажат следното: в случай че тези в действителност решат да смъкват президента без никакви учредения, то тези би трябвало да се отстранят, тъй като са в действителност нездравословни. В настоящето ръководство има една откровена линия на неглижиране на всевъзможни правила. Те се движат в посока на това, че „ ние сме болшинството и можем да си вършим каквото си желаеме “. За всяко болшинство има подобен риск. Защото, когато хората са неопитни, когато ги качиш с асансьора във високите пластове на политическата атмосфера, мозъкът им стартира да се разрежда и губят схващане за действителността. 

- Има и такава теза, че сглобката е получила задание да се оправи с президента, тъй като е главнокомандващ на армията, а в сериозната обстановка към Черно море, не е ясно в каква степен президентското мнение ще се разминава с това на министър Тагарев и други сходни.

- Че какво му пречи Радев на западния фактор? Че какво като е командващ на Въоръжените сили? Да, Радев постоянно има съображения за решенията на Министерски съвет и Народното събрание, само че това е имиджово. От Радев зависи да подпише декрет за генерали, зависи да подпише декрет за назначение на висши военни. Но има компетенции, функционалности, компетентности, които са напълно в изпълнителната власт. Как ще попречи Радев на това Тагарев да отиде в Съединени американски щати и да се договаря за някакви покупко-продажби, решения и прочие Как Радев ще възпре Народното събрание, че би трябвало да сложим ракетни установки, да изградим бази и прочие Значи, Радев може да каже какво мисли. Но дали парламентаристите ще се съобразят с това, което е споделил Радев, или ще се движат по уговорките, които са поели... Иншаллах! (Ако е рекъл Бог!, бел. ред.) 

- Радев е командващ Въоръжените сили. Ако стартира война, той ще взема решения. 

- Хубаво, обаче това е дълга работа. Въвличането на България във война няма да произтече от това, че България ще стартира войната. То ще се случи по този начин. Нашите връзки с руснаците ще станат изцяло непоносими, Русия ще бъде предизвиквана по всевъзможен метод и когато ние прекрачим всички възможни граници по разнообразни способи, ще се чака руснаците да създадат първото деяние. И когато Русия направи първото деяние, тогава какво ще каже Румен Радев?! Че няма да участваме ли?!

- Нашите евроатлантици смятат, че Радев могат да го притискат за държавна измяна за позициите му по отношение на Украйна. Не са се сетили, че могат да употребяват контракта с БОТАШ, който е невиждано безсрамие. 

- Това с Украйна е подправена работа. Ако болшинството в Народното събрание обаче реши да стъпи на някакви обстоятелства, които въпреки всичко биха уплътнили юридическия текст, тогава болшинството ще се разрови. И може да откри аргументи. Това, което Атанас Атанасов изговори за един съветски жител, който събирал документи за българско поданство и прочие, демонстрира, че се пробват да пържат президента точно посредством опасност за националната сигурност, по тази законова опция. Те ще натискат точно в тази посока. Според мен и по тази причина натискат за промени в службите. Като стратегия най-малко да си обезпечат шефове на служби. Без президентът да подскача, тъй като го плашат, че ще го отстранят. Така наподобяват ходовете.  

- За „ пътя на Копринкат “а се носят митове. Въпреки това Радев пази Копринков толкоз фанатично?! Не трябваше ли да го освободи доста от дълго време? 

- Няма да влизам в никакви случки, случките за Копринков са известни и доста. Но помните ли, имаше една преживелица с един зам.-министър Захари Христов. Той беше зам.-министър на Министерство на регионалното развитие по времето на Комитова и беше уволнен, поради дейности и сигнали, който би трябвало да бъдат проверявани, най-малкото за корупция. Неговите осъществявания бяха тествани от министъра, бяха докладвани на министър-председателя Стефан Янев, бяха докладвани на секретаря на президента и на самия президент. И този Захари Христов беше уволнен. В идващото държавно управление, обаче, това на Гълъб Донев, този Захари още веднъж беше назначен. Когато избухна стихия за какво се прави това, откакто казусът е тестван и той е бил към този момент отхвърлен по тези аргументи, нямаше никакъв отговор. Всеки може да си пояснява обстановката както желае. Но аз знам, че когато един шеф има съмнителни подчинени и не желае да вземе ограничения, значи работата не е добре. Копринков за какво да го разясняваме? Обяснимо е за какво Радев го пази. Нелицеприятно е, само че е обяснимо. Пази го поради взаимозависимост и безспорна нужда.  

- Отговаряйки на Пеевски, президентът съобщи, че „ появяването на политическа опция е неизбежна “, т.е. призна, че ще се появи нов план. 

- Политическа опция е неизбежна. Това е правилно. Ама ти, уважаеми, направи към този момент една политическа опция в лицето на „ Продължаваме промяната “. Ти употребява Има Такъв Народ за скоростно преустановяване на два Народното събрание и налагане на дълги служебни кабинети. Които точно сложиха под въпрос фигурата на служебния кабинет в Конституцията, които сложиха под въпрос би трябвало ли да се позволява ръководство през служебни кабинети в подобен дълъг интервал от време без парламентарен надзор. Затова в този момент бъди по този начин добър да не смяташ, че единствено ти си алтернативата! Защото, в случай че ще ни поднасяш за трети път опция като Политическа партия, благодаря!

Аз бих попитала сподели ли ти някой, че Кирил Петков не е с прекъснато канадско поданство преди да го назначиш?! Второ, видя ли му писмената декларация, цялостна с правописни неточности, и какво си намерения, когато я видя?! Трето, трябваше ли един човек, който не знае български език добре, да ни го предлагаш с подобен самоувереност за министър-председател?! И четвърто, смяташ ли, че като кажеш, че се извиняваш и всичко е пито-платено?! Не, не. Всеки човек на подобен пост, който е подложил страната си на сходен смут, каквито са въпросните хора от Политическа партия, би трябвало да знае, че нищо не е пито-платено! Всичко е намерено като сметка. И някой би трябвало да покрие вредите. Това са единствено първите въпроси, които се постановат. А другояче, че опция е наложителна, това е ясно. Въпросът е, да не би инцидентно да се лъжеш от рейтинга, че когато стартира надпреварата, твоят рейтинг ще бъде отново същия. Щото доста хора са виждали рейтингите си и след това нищо. Ето, Петър Стоянов имаше галактически рейтинг, и най-после видяхме. 

- Радев няма да посмее да напусне президентството. 

- Как да посмее! Този човек цялостен живот е бил на държавна заплата и на котлова храна. Как си представяте, един подобен човек, който е навикнал на спретнат живот, да прави това, към което го тласкат сега?! Да напусне президентството, с цел да оглави евролистата си! Няма да стане. 

- Радев се готвеше да оглавява цялото ляво пространство по едно време, да го лидира, да поставя Българска социалистическа партия в общия кюп и пр. 

- Създаването на политически план е рабски труд в продължение на години. Такъв план изисква голямо изпитание. Радев няма хора, които имат подобен потенциал. Политическият план не е единствено копнеж. Нали видяхте регионалните шефове? Нали видяхте резултата, видяхте гласовете от приложението на регионалните шефове в локалните избори? Той щял да се разгласи за патрон! Обаче политолозите ти споделят не да се обявяваш за патрон, а да напуснеш президентството и да оглавиш действително собствен план! С гол в ръката нож, както се споделя. Сергей Станишев също е част от президентските замисли. Само че моето мнение е, че каквото Сергей Станишев направи от Българска социалистическа партия, това направи и от ПЕС. Моите почетения, само че това е потенциалът на индивида. 

- Какво мисли „ Левицата! “ за бъдещето на Ваня Григорова? 

- Ваня Григорова сподели в своята акция, че има качества. Не виждаме Корнелия Нинова да развива млади фрагменти, които имат капацитет и които обществото може да хареса, да одобри. Затова и Ваня Григорова беше като някаква птичка. Преди нея Крум Зарков даваше очаквания. Но тези хора би трябвало да се обиграят в действителна политическа активност и конкуренция. И някои ще устоят теста, ще се развият бързо, а други ще останат просто епизодични феномени. Смятам, че във Ваня има самун. Но когато гледаш един състезател, който дава очаквания, не трябва да му стоварваш галактически упования от горната страна, тъй като ще го затиснеш. Ваня би трябвало да има опция да се прояви в политиката. На нейно място аз бих уплътнила доста добре мандата си на консултант с хрумвания, които имам. Бих се отнесла съществено към това. Ваня би трябвало да покаже, че от синдиката, където има някакъв публичен опит, може да отиде в ръководството също толкоз целеустремено, задълбочено, ефикасно. Ако стартират да я трансферират от избор в избор през няколко месеца, ще се трансформира в лекомислен човек, пеперудка, която единствено за акции може да бъде употребена. Както споделих, във Ваня има самун. Съжалявам, че в Българска социалистическа партия няма съществени възрастни хора, които да обяснят на един млад политик през какви стадии би трябвало да мине, с цел да може да се трансформира в действителност в политик с тежест, в политик с персонален характерен профил, който може да е скъп. Защото Ваня със синдикалния си опит може доста добре да обхване една обществена сфера, и като законодателна уредба, и като организация на обществените действия и т.н. 

- Корнелия сякаш я поддържа, пък след това нещо не й се възхищаваше. 

- То е ясно, че Корнелия гледа на нея като на съперник. Но Ваня би трябвало да има ментори, които биха могли в действителност да й дадат безкористен съвет, да й подберат тематики, в които тя да навлезе, с цел да стартира да приказва по тематики и техните решения. Теми, които да заинтригуват обществото. 

- Дори Румен Овчаров съобщи, че Корнелия би трябвало да си върви, с цел да може Българска социалистическа партия да се възвърне, само че Корнелия сподели, че неговият глас е един. Кога ще се стигне до обединяване на лявото? Лявото е недалновидно разпиляно, това устройва сглобката. 

- В Българска социалистическа партия няма механизми, които да отстранят Корнелия Нинова. Но има хора, които не желаят да одобряват този факт. Кой е отговорен за това? Партийните членове, които я качиха, утвърдиха, които й одобриха промените в Устава, които да я създадат като „ Вечната Амбър “. Ми да го бяха планували този резултат. Лявото пространство не може да се сплоти с Българска социалистическа партия в настоящия й тип, тъй като Корнелия Нинова е безспорна спънка. А в Българска социалистическа партия няма запас, който да я в профил. Да, това устройва сглобката. Ако Корнелия Нинова я нямаше, щяха да я нарисуват. Затова някакви лози пълнят на хората главите, че няма опция и това е ситуацията. Корнелия беше тласната да оглави Българска социалистическа партия, тъй като могат да я държат.  

- Българска социалистическа партия също се разгласи против президента, упрекна го в корупция. 

- Първо тези сигнали за корупция не са нови. С изключение на случаите, които Атанасов описа за поданството. Темата с Копринков и Пламен Узунов е остаряла тематика от първия мандат на президента. Обаче президентът неглижираше нещата, което в политиката е неточност. Защото се успиваш от това, че няма никакви последствия, че никой не подема тематиката съществено. И когато към този момент ти подемат тематиката, нямаш рационално пояснение за какво не си подхванал ограничения в точния момент. Това, което прави Корнелия Нинова в този момент против президента, е просто продължение на нейното дълготрайно отношение и политика към президентската институция. Корнелия води война с президента Радев и тези дейности са в тази логичност. Тя съгласно мен не наблюдава по какъв начин се вписва в цялата картина, дали Българска социалистическа партия се синхронизира с Пеевски и прочие Войната на Корнелия е израз на нейното отрицателно персонално отношение към Радев. А планът, който той ще прави, е просто детайл за мотив. 

- Кирил Петков сподели, че ще стартира мощна акция за смяна в службите. Атанасов също приказва за това из медиите. Те оправиха Конституцията, в този момент службите ще оправят. Под смяна в службите най-вероятно схващат да си сложат свои хора за началници.

- Смяна на началниците при всички случаи. Ама, вижте в този момент, думите на Кирил Петков не трябва да се одобряват безусловно. Думите на Кирил Петков би трябвало да бъдат възприемани единствено като личната му визия за нещата. Тъй като той постоянно се занимава с „ велики исторически каузи “, с „ колосални проблеми “. За него, да си назначи собствен човек в НСО, е колосално достижение. И това, че той го афишира за „ колосално достижение “, не трябва да ни кара да го възприемаме едно към едно. Всъщност то служби няма. Няма национална сигурност със селски началници. Когато стане шефът на българската работа равносилен на Хакан Фидан, тогава ще седнем да приказваме за национална сигурност у нас. Сега сега можем да приказваме единствено, че ние нямаме места, където да произвеждаме фрагменти. А всичко, което е учило в остарялото време, Абв-то на службите, е към този момент вън. И ние би трябвало да стартираме изначало. Тези сега са единствено едни треперуги, които гледат по какъв начин да се потопят под водата, с цел да останат на позициите си и да вземат заплати колкото се може по-дълго. Те не могат да служат нито на държавното ни управление, нито пък за задачите на някакви блокове (ЕС, НАТО), нито на евроатлантическите ни сътрудници, нито пък на техните съперници. Ние би трябвало да помислим в вероятност къде да се образоват фрагментите по сигурността. Очевидно това не трябва да става във Варненския свободен университет или в Библиотекарския. Това би трябвало да се мисли, да се направи може би образованието след висшето обучение. Да се предпостави за офицерските и аналозите на офицерските длъжности висше обучение по гражданска компетентност. Трябва да има сериозен кастинг. И стратегия, която да се заимства от някоя от партньорските служби. Но да забележим от коя, тъй като не е добре моделът да се вземе от страни, в които има доста служби. Това са огромни страни с тясно профилирани голям брой служби. Ние би трябвало да вземем модел от по-малки страни и да забележим по какъв начин нашите съседи тук на Балканите се оправят, по какъв начин е при тях. Опитът и на други основни страни би трябвало да се изучи и съпостави – Съединени американски щати, Русия, Англия, Израел.

Искам да обърна внимание! Защо всеки проблем в нашата страна отива в ДАНС? Тази конструкция ДАНС би трябвало да бъде едно класическо контраразузнаване, което да се занимава с шпионите в България. Защо ние слагаме ДАНС като на всяка гозба мерудия и за всичко заплашваме с ДАНС. Както по времето на Бойко за всичко заплашвахме с прокуратурата. Но и прокуратурата има свои функционалности и пълномощия, тя не е пенкилер институция. Сега е същото с ДАНС. Защо за всичко ще се меси ДАНС, има си институции, има си контролни механизми. Тези хора и в ГЕРБ, и в Политическа партия се държат по този начин като че ли не познават механизмите на страната. И всичко, което измислят, се върти към три познати институции и те наложително желаят да ги обсебят. И кои са тези институции? Да вземем НСО-то, да приберем ДАНС-а и да мислим, че огромна работа сме създали и сме огромни политици. Тези хора от ПП/ДБ е ясно, че желаят преодоляване на службите. Атанасов разяснява в ефир концепцията за надзор върху службите, тъй като сега президентът им назначавал началници и не било добре. Но това може огледално да се придвижи и върху изпълнителната власт.

Замисълът до момента беше изпълнитената власт и президентът да имат споделени функционалности и отговорност при назначението на шефовете на службите. Това е вярната режисура. А да кажем, че ще дадем цялата власт върху службите на изпълнителната власт, тъй като в президентството имаме данни за корупция, не е състоятелно. Като прехвърлим процедурата за назначение на началниците на службите напълно в изпълнителната власт, казусът ще цъфне там, в изпълнителната власт. В България всякога конструираме механизмите за ръководство съгласно индивида. Ние сме през днешния ден на власт и ще нагласим нещата по отношение на нас и ще назначаваме нашите хора. Утре, като дойдат другите, стартират да назначават техните хора и по този начин. Това е доста тъпо. И няма край. Аргумените в този момент са какви проблеми имали службите! В един миг нашите служби изпадат в кръгова защита по отношение на властта. И стартират да си вършат разменки. Това също не е нещо ново. Военното разузнаване и невоенното разузнаване преди време бяха изпаднали в обстановка децата на единия началник да са в другата работа и назад. Защо повтаряме 100 пъти тези неща?! Както към този момент споделих, нашият същински проблем със службите е, че ние няма къде да готвим фрагменти, нямаме система за подготовка. Смъкнали сме равнището на работещите в службите до неуместен най-малко. За да се усъвършенства положението, има потребност от доста неща, от тактика, от държавно отношение. А не от просташки метод, „ дай да вземеме тези служби “. И като вземе просто Киро НСО-то, какво ще реши?! Кой проблем?! 

- Тези хора, работещи в службите, очевидно нямат познания за новите провокации? Светът се трансформира трагично, нашите са ангажирани единствено да събират компромати за съперниците във властта.  

- Забравете, просто няма служби в България! Трябва да се градят от А и Б и то от хора, които са добросъвестни и със съзнанието, че резултатът няма да пристигна в този момент, незабавно. А ще пристигна след идващите двама-трима началника. Защото без струпване няма да стане. Атанас Атанасов отново има някакви знания, до момента в който тези другите от Политическа партия нямат никакви познания. Там бащата на Киро селектира нещо. Службите не са единствено с цел да рапортуват, другояче можеш да си наемеш една компания, да им дадеш тези слушалки, дето използваше Цветанов по времето на „ червеите “, и да върви някой да ти донася. 

- Когато Политическа партия пристигнаха на власт Кирил Петков търсеше компромати умишлено, с цел да изпраща материали за " Магнитски " в Съединени американски щати. Киро се старае да донася, смята че това е методът да се оправи с ръководството на страната. Ама ръководството не е доносничество. 

- Вижте, Кирил Петков е учтив от татко си и той не може да има друго мислене. Той счита, че с цел да стоиш на власт, би трябвало да владееш службите. А че службите не владеят популацията, това не му идва на акъла. Службите не могат да показват ръководещите във външния свят като съществени хора. А беше време, когато външните фактори можеха да кажат, че България има сериозна работа в лицето на еди-коя си работа. Вие търсите в Политическа партия съзнателни дейности, а тези хора са „ Св. Франциск върви по вълните “. За да се избави България от рецесията, първо би трябвало да се избави от субектите, от „ променките “. А не можем, тъй като посолствоТО е докарало „ променките “ точно тъй като са такива кухи!

Докато американците желаят тук да владеят територията, и популацията им пречи, те ще имат потребност от такива хора. Как другояче ще могат да вкарат бази от Балчик до Резово, по какъв начин ще наводнят бреговата линия с военно наличие, по какъв начин ще слагат противоракетни комплекси, противокорабни, противо незнам-какви-си?! Явно че им трябват такива хора като „ променките “. България е обречена. И тя е обречена, тъй като ние вместо от дълго време да противодействаме, въпреки и глухо, и без да си късаме ризите, вместо да маневрираме, ние сме на цялостно разположение. 

- Защо не може да се избере ръководител на СОС? Как Ви наподобява София след встъпването в служба на Васил Терзиев... Имаше ексцесии с първия сняг, тръгнал си от прослушването за бюджета, появил се в СУ с въоръжена защита...

- Проблемът на Столичния общински съвет с сложния избор на ръководител при разпокъсани групи въобще не е нов проблем. Такъв проблем си съществува от 30 години. Когато бяха двете огромни партии преди, левица и десница, беше елементарно. Или едната, или другата. Но след идването на царя се раздробиха локалните препоръки и стана мъчно събирането. Но този проблем по събирането се взема решение от кметовете и по този начин се е решавал до момента. От всички кметове на разнообразни места в страната. Не единствено в София. Моите усещания са, че до тези последните локални избори, всички кметове се бяха научили да вземат решение този проблем. Защото всеки същински претендент за кмет даже на дребна община си прави сметката по какъв начин ще му наподобява болшинството, по какъв начин ще го събира, по какъв начин ще работи с него.

Човекът, който би трябвало да реши въпроса в СОС, е Васил Терзиев. Той кметът! Ако му би трябвало опит по какъв начин става това, би трябвало да пита то ли кмета в Бургас, то ли кмета в Стара Загора и така нататък За да разбере по какъв начин другите кметове реализират това събиране, по какъв начин се схващат те. Тук приказват, че Васил Терзиев бил дистанциран и ги призовавал. Представяте ли си?! Не, бе хора. Васил Терзиев е индивидът, който би трябвало да седне и да сглоби локалния парламент. Той би трябвало да свърши тази работа. Васил Терзиев е човек, който не знае защо става дума, когато приказваме за ръководство на София. И се пита в задачата: добре, за какво беше належащо този човек да го насилвате, да стартира да упражнява активност, за която няма никакъв хабер?! Защо? Даже аз не знам, дали той въобще желае да я упражнява. Васил Терзиев попадна от един свят, в който той беше началник, на друго място, където всичко е друго, има и политическа неприязън. Може да има нови избори за СОС, а може дори да има и нови избори за кмет. В взаимозависимост от изхода на делото за оборване на изборите. Нека да забележим по какъв начин ще са гласовете. Политическа партия са хора, които не знаят защо става дума. Ама Борис Бонев доста желал да е ръководител! Ама вижте, има доста хора, които доста неща желаят. Само че не става просто с искане. Тези хора не могат. Ситуацията в СОС е част от серията какъв брой Политическа партия не могат! Става дума за неможене. 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР